Het Pieterpad

Het Pieterpad is met 490 km het langste Lange-Afstands-Wandelroute(LAW) van Nederland. Het pad begint in Pieterburen in Noord-Groningen en eindigt op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. In oktober 2006 zijn wij (Tabitha en Nellie) begonnen met de eerste 2 etappes en we hebben de smaak goed te pakken.

zaterdag 4 september 2010

Etappe 16 Hoch-Elten-Millingen a/d Rijn 14 km

Hoch-Elten-Millingen aan de Rijn 14km

Na een heerlijk ontbijt lezen we een stukje uit Frieda haar bijbel.
 We lezen uit Johannes 15 over de Wijnstok en de ranken. Met deze opdracht gaan we op pad. De zon schijnt en de hemel is strakblauw. We klimmen omhoog en laten het gezellige huis met rode geraniums achter ons. Als snel gaan we via een kruip-door sluip-door route het bos in. De zon wordt gefilterd door het bladerdak en levert een prachtig schouwspel op. We komen via een brede stenen trap bij een oorlogsmonument uit. We slaan rechtsaf en komen op een laan met oude platanen en slaan linksaf de Eltenberg op. Bovenop komen we langs een kleine camping en spreekt een man met een hondje ons aan. Hond en baas hadden ook een deel van het Pieterpad gelopen.
We zien weer de vertrouwde Pieterpadmarkering en lopen het bos in.  
We lopen een stukje achter de kerk langs en genieten van het weidse uitzicht. Overal groeit hier hop. De hopbellen zijn mooi over de struiken gedrapeerd. Het is een van de snelst groeiende planten hij kan wel 10 cm per dag groeien! We komen op een pleintje uit bij de Drususbronnen. De put is 1000 jaar oud en 57 meter diep en vernoemt naar de Romeinse veldheer Drusus. Helaas kunnen we er niet dichtbij komen want het Brunnenhaus is gesloten. Dan dalen we via een steil pad de Eltenberg af. We steken een drukke weg over en gaan onder een klein spoortunneltje door. We lopen door de weilanden naar het dorp Spijk en via Spijk klimmen we de dijk op. De dijk slingert eindeloos langs de Rijn en de bermen staan vol wilde bloemen.
 Het weer is prachtig en de zon brand in onze nek. Af en toe vaart  een binnenvaartschip ons voorbij. Het water in de Boven- Rijn stroomt snel en hier en daar zie je gevaarlijke kolken.
Het dorp Tolkamer komt in zicht en we zoeken een gezellig plekje om te eten. We kiezen twee luie stoelen uit en bestellen een heerlijke maaltijdsalade met frambozensmoothie. Tot Nellie haar verbazing ziet ze opeens haar buren uit Capelle aan komen fietsen. We maken even gezellig een praatje en zwaaien ze dan weer uit. Kom je elkaar hier opeens tegen. We zouden nog wel uren in het zonnetje kunnen blijven zitten maar we willen wel het pontje in Millingen aan de Rijn halen. We zetten flink de pas erin en ruim op tijd wachten we met een aantal andere wandelaars en fietsers op de pont. We stuiven als eerst het pontje op en zitten boven voor de kajuit op een bankje. Millingen komt dichterbij en we verlaten het pontje.
We lopen de straat uit richting bushalte we kopen nog wat kado's voor de kids en dan met de bus naar het station. De treinreis vliegt voorbij en 18.00 uur sluiten we man en kids weer in de armen.We moeten nog wel een klein stukje Pieterpad lopen zo'n 10 km van Braamt naar Hoch Elten. Dat doen we nog wel een keer met man en kids en dan gaan we'n Balkanplatte eten in Hoch Elten;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten