Het Pieterpad

Het Pieterpad is met 490 km het langste Lange-Afstands-Wandelroute(LAW) van Nederland. Het pad begint in Pieterburen in Noord-Groningen en eindigt op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. In oktober 2006 zijn wij (Tabitha en Nellie) begonnen met de eerste 2 etappes en we hebben de smaak goed te pakken.

vrijdag 22 juni 2012

Etappe 20 Vierlingbeek-Swolgen 21km


Etappe 20  Vierlingbeek - Swolgen  21km
Vrijdag 8 juni 2012
De ezels balken en het gekrijs van pauwen is niet van de lucht. We rekken ons uit en  openen onze ton. De zon schijnt in haar volle glorie. Na een douche en heerlijk ontbijt zetten we de pas erin, richting Vierlingsbeek.  Daar aangekomen pikken we de rood witte markering weer op. Aan onze linkerhand draait een waterrad. Het water stort met  een donderend geraas in de beek. We steken de provinciale weg over en lopen via een smal pad het bos in. Koeien liggen te grazen en kijken verstoord  als ze ons gekakel horen. Niet veel later lopen we het dorp Holthees binnen. Een witte kapel trekt onze aandacht, De Mariakapel. De deur blijkt open en in het portaal branden kaarsjes. Ik schrijf wat in het gastenboek en we nemen even plaats in het Onze lieve vrouwenplantsoen. Niet veel later komen we in het dorp Smak bij de Jozefkapel.
Nellie doet de deur  voorzichtig open. Binnen zit een oude non te bidden. Haar lippen bewegen en zachtjes nemen we plaats. Waar zou ze voor bidden ? Wij nemen vaak de wereld op onze nek maar als je weet dat God de wereld in Zijn hand heeft dan kan het een hele rust zijn om je zorgen in Zijn handen te leggen. We zijn echt in Limburg beland met al haar kruizen en kapellen. Niks mis met een kruis want daar kun je als Christen niet omheen. Weer verder over het landgoed Geysteren.  Wij lopen door het dorpje Meerlo waar nog een gerestaureerd kasteeltje staat. De rozen bloeien weelderig en we lopen onder een poort een slingerende weg  en aan weerszijden staan hoogstamfruitbomen. De variatie van het landschap maakt het niet saai. De wolken pakken  zich samen en even later staan we toch te schuilen onder een grote kastanjeboom.
De lucht trekt vrij snel weer open en we zijn blij als we de toren van Swolgen zien.
We lopen in een keer naar onze B&B( www.eenkats.nl)
, De Eenkats ( eekhoorn ). André en Harry wonen in de daarnaast gelegen boerderij. Een grote lobbes verwelkomd ons al blaffend en André komt aangesneld. Wat een vriendelijke man.We hebben een heus vier persoonshuisje voor onszelf. Het is met smaak ingericht en via een brief en een nostalgisch krijtbord worden we welkom geheten. Het huisje geurt naar wierook en klassieke muziek klinkt. We voelen ons en beetje als in een welness-resort. In de koelkast staat een stuk overheerlijke Limburgse vlaai en onze tafel voor morgenochtend staat al gedekt. We frissen ons op en ploffen op de bank. Dan valt de regen wederom met bakken uit de hemel. Na een uurtje is het droog en na een lange wandeldag pakken we dit keer de fiets en gaan een hapje eten in een eetcafé in een dorp verderop. De barman is een rasechte Rotterdammer en we hebben gelijk een aardig gesprek. 's Avonds kijken we in ons huis nog een feel good movie en gaan daarna slapen.

1 opmerking:

  1. Goede dag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme & geaccrediteerde geldschieter. Wij geven uit lening van alle soorten in een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, auto lening, huis lening, studentenlening, bedrijfs lening, uitvinder lening, schuld consolidatie. Enz

    Word goedgekeurd voor een zaken of persoonlijke leningen vandaag en krijg fondsen binnen de zelfde week van toepassing. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd, ongeacht uw krediet en er zijn veel tevreden klanten om een back-up van deze claim. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die u nodig hebt; u krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis collaterale voordelen.

    We streven ernaar om een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overschrijden in alles wat ik doe. Ons doel is om u te behandelen met waardigheid en respect, terwijl het verstrekken van de hoogste kwaliteit van de dienstverlening in een tijdige manier. Geen sofi-nummer vereist en geen credit check vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens als belanghebbende in een lening en vrij zijn van oplichting..

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com oproep/tekst + 1 (603) 786-7565 Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen