Het Pieterpad

Het Pieterpad is met 490 km het langste Lange-Afstands-Wandelroute(LAW) van Nederland. Het pad begint in Pieterburen in Noord-Groningen en eindigt op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. In oktober 2006 zijn wij (Tabitha en Nellie) begonnen met de eerste 2 etappes en we hebben de smaak goed te pakken.

vrijdag 22 juni 2012

Etappe 19 Gennep-Vierlingbeek 17 km

Gennep- Vierlingbeek  17 km

Donderdag 7 juni 2012

Kids naar school  gebracht en in rap tempo naar het station. Nellie staat in gesprek met Marjanne van SRK.
We groeten elkaar en nemen de trap richting perron. De trein rolt het station binnen. Helaas is onze zitplaats in een stiltecoupe (en dat valt voor ons niet mee)
We beginnen met een vertraging en stappen  in Utrecht ook nog over op de verkeerde trein doordat we  een leuk uitziende rennende jongeman  blindelings volgen. Wat maakt ons het uit…niemand die vanavond op ons wacht en dan komen we er  toch via een kleine omweg. We kunnen wel om onze blinde actie lachen. Een half uur later dan gepland komen we aan in Gennep.  Alhoewel we regen en kou hadden verwacht schijnt de zon. We pellen onze laagjes kleding uit totdat er een zomers t-shirtje overblijft. Nog even een zonnebril aanschaffen bij de plaatselijke Hema en  daarna  de pas erin.
Al snel lopen we Gennep uit en vervolgen  langs  kronkelende bospaden en via  oneindig lange stukken loofbos onze route.  Overal om ons heen bloeit het vingerhoedskruid en het geeft het bos iets magisch. Onderweg ploffen we neer op en picknickplaats. Een man van middelbare leeftijd  met een Amsterdams accent laat zijn bruine labrador uit en maakt even gezellig een praatje.  Alhoewel het leven in de drukke Randstad om allerlei praktische redenen heel veel voordelen heeft, genieten we hier van de tijd en de rust die mensen voor elkaar lijken te nemen. Het zijn van die aardige gesprekjes die je bij blijven en waar we er al wandelend zoveel van hebben gehad. Oog voor elkaar in een wereld  waar alles om ons heen flits is gewoonweg geen eenvoudige opgave. Allemaal aan de wandel is niet realistisch maar zo af en toe stilstaan en even oog en oor hebben voor elkaar…het zou zo mooi zijn…Al mijmerend belanden we  via een klaphek bij Het Quin. Heidevelden heuvels,strakblauwe vennetjes waar een Nijlganzen echtpaar met kroost rondscharrelt en een wild rund die zijn kostje bij elkaar graast. Bovenop een heuvel slaan we dit  idyllische tafereel  gade. De zon brand op ons hoofd en we voelen ons langzaam veranderen in rode kreeften. Wie had dat gedacht. Wij zonder zonnebril en zonnebrandcrème, gewapend met poncho’s, lopen hier in een zonovergoten landschap. We wandelen het stuk bos en en uit en komen aan de grens van Afferden. Hier komen we langs de mevrouw met de blauwe slofjes van man bijt hond.
Haar Pieterpadvlag  wappert vrolijk aan het begin van de oprijlaan. Mevrouw is druk aan het stofzuigen maar komt  zodra ze ons ziet direct in actie en brengt ons  naar het zonnige terras achter haar woonhuis waar we onze dorst lessen. We genieten van de prachtige tuin en een specht schiet schichtig weg. Mevrouw vraagt of ze erbij mag komen zitten. We luisteren en luisteren en luisteren naar de vele verhalen. Dat vinden  wij nou juist zo boeiend… het geeft weer leuke gespreksstof voor onderweg.  We zwaaien mevrouw uit en lopen richting het veer. De veerman zet ons over en we slaan linksaf een smalle dijk op. De wilde rozen en vele vlierbessenbloesems geuren zoet. De koekoek roept dichtbij en in woorden is dan niet uit te drukken hoe intens we er van kunnen genieten.  De seizoenen, de zon,de mooie vriendschap en gesprekken het feit dat je kan lopen en kan horen en zien. We tellen onze zegeningen!
De lucht betrekt en via het thuisfront horen we dat het over een  uur gaat plenzen.Vannacht overnachten we op een ezelgasterij in Groeningen.(www.ezelgasterij.nl)
  Aan het begin van de oprijlaan hangt een velduilenkast en een uiltje schrikt van onze luide stemmen en maakt dat hij wegkomt. We worden verwelkomt door gekrijs van pauwen en gebalk van ezels. De eigenaar brengt ons naar een enorm wijnvat waar we de nacht door zullen brengen.  Binnen staan twee bedden met roodgeblokte hoezen. Het ruikt er als in een Finse sauna en het oogt  knus. We bestellen een Griekse maaltijd die  voor ons vat word gebracht door een mediteraan type  lijkend op de bakker  van De Soete Suikerbol.  Na een lange wandeldag is dit koren op onze molen. Het eten smaakt ons voortreffelijk. Het Lassie hondje van de eigenaars zit aan onze voeten en kijkt ons smekend aan. Langzaamaan pakken de wolken zich samen en we hebben alles nog niet goed en wel  achter de kiezen en dan barst de bui los. Het hoost en een druppel valt door een kier op Nellie’s hoofd.  We belanden van de regen in de drup…Dan valt ook de stroom uit en we zitten in een schemerig vat wat tijdschriften te lezen.Na een uur is het droog en zijn we getuige van een schitterende zonsondergang.  We sluiten ons vat praten de dag door en na een tijdje vatten wij de slaap.

6 opmerkingen:

 1. Goede dag,

  Bent u dringend lening? Wilt u betalen uit uw schuld? enz.
  U kunt contact met ons op voor uw snelle en betrouwbare lening tegen een lage rente van 3%, en betaalbare afbetalingsplan met een goede kredietwaardigheid omstandigheden.
  Contact: creditunion000@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede dag,

  Bent u dringend lening? Wilt u betalen uit uw schuld? enz.
  U kunt contact met ons op voor uw snelle en betrouwbare lening tegen een lage rente van 3%, en betaalbare afbetalingsplan met een goede kredietwaardigheid omstandigheden.
  Contact: creditunion000@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leningen zonder SPIJT !!

  Bent u serieus behoefte aan een dringende financiering om uw schuld / rekeningen te consolideren? Bent u behoefte aan een lening te financieren of Breid uw Farm Business, Project en de bouw Estate? of voor de aankoop van een auto, een huis kopen en andere persoonlijke leningen (individuen, bedrijven, makelaar en Corporate Bodies) ETC. We geven de lange termijn en korte termijn lening met een maximum van 2% rente. en U bent 100% gegarandeerd zonder sofi-nummer, geen credit check nodig, we zijn in business development, financiën en open staan ​​voor nieuwe kansen. zo vriendelijk contact met ons op via e-mail: lakecook07@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Do you need Personal Loan?
  Business Cash Loan?
  Unsecured Loan
  Fast and Simple Loan?
  Quick Application Process?
  Approvals within 24-72 Hours?
  Funding in less than 1 Week?
  Get unsecured working capital?
  Contact Us At: financialsupport@zoho.com

  EMAIL: Financialsupport@zoho.com
  PHONE: (+1-240) 203-8683
  WEBSITE: https://financialsupport.wixsite.com/website  ============================


  Do you need Personal Loan?
  Business Cash Loan?
  Unsecured Loan
  Fast and Simple Loan?
  Quick Application Process?
  Approvals within 24-72 Hours?
  Funding in less than 1 Week?
  Get unsecured working capital?
  Contact Us At: financialsupport@zoho.com

  EMAIL: Financialsupport@zoho.com
  PHONE: (+1-240) 203-8683
  WEBSITE: https://financialsupport.wixsite.com/website

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Attention! Attention!! Attention!!!,
  Do you need an urgent financial credit ***? *Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Very fast and direct transfer to your bank account * Repayment starts Six months after you get your Loan in your bank account * Low interest rate of 1% * Long-term repayment (1-30 years) Height * Flexible ***then monthly payment *.Email : bdsfn.com@gmail.com

  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :
  Have you applied for loan online before (yes or no)
  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Mrs.Carol Anderson

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede dag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme & geaccrediteerde geldschieter. Wij geven uit lening van alle soorten in een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, auto lening, huis lening, studentenlening, bedrijfs lening, uitvinder lening, schuld consolidatie. Enz

  Word goedgekeurd voor een zaken of persoonlijke leningen vandaag en krijg fondsen binnen de zelfde week van toepassing. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd, ongeacht uw krediet en er zijn veel tevreden klanten om een back-up van deze claim. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die u nodig hebt; u krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis collaterale voordelen.

  We streven ernaar om een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overschrijden in alles wat ik doe. Ons doel is om u te behandelen met waardigheid en respect, terwijl het verstrekken van de hoogste kwaliteit van de dienstverlening in een tijdige manier. Geen sofi-nummer vereist en geen credit check vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens als belanghebbende in een lening en vrij zijn van oplichting..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com oproep/tekst + 1 (603) 786-7565 Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen