Het Pieterpad

Het Pieterpad is met 490 km het langste Lange-Afstands-Wandelroute(LAW) van Nederland. Het pad begint in Pieterburen in Noord-Groningen en eindigt op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. In oktober 2006 zijn wij (Tabitha en Nellie) begonnen met de eerste 2 etappes en we hebben de smaak goed te pakken.

donderdag 18 oktober 2007

Etappe 6 Coevorden-Sleen 19km

Coevorden-Sleen 19km
Pieterpad_etappe_67_117

Met de trein van 8.41 uur vertrokken we richting Coevorden.In Zwolle stapte we over op de stoptrein richting Emmen.Om 11.15 uur begonnen we onze tocht vanuit Coevorden.Eerst een lekkere cappucino met boltaart om deze dag te beginnen.Om 12 uur begonnen we echt met onze voettocht,via smalle straatjes en door een schitterend park  met prachtige herfstkleuren laten we Coevorden met zijn mooie watertoren achter ons.Onderweg moest toch de poncho uit onze rugzak komen voor een enkele bui.Al wandelend langs het Stieltjeskanaal kwamen we tussen de weilanden met aan weerzijden prachtige boerderijen terecht met een strakke blauwe lucht voor ons,maar aan beide kanden dreigende wolken.Een eindje verder kruisden we het Oude Drostendiep en passeren we een gasstation wat even later uitkomt in het plaatsje Dalerveen.Op de hoek staat een echt "buurtschooltje".Even buiten het dorpje steken we het spoor over en lopen het buurtschapje "Den Hool" binnen.Al snel zagen we de pipowagens van woonwagencamping "Boheems Paradijs".De eigenaar heet ons van harte welkom en wijst "ons" wagentje aan. Een heuse pipowagen met echt "pipo" interieur,echt alles was in "pipo" stijl tot de dekbedden toe.
Pieterpad_etappe_67_135Pieterpad_etappe_67_058We verkennen nog even de omgeving en besluiten ergens nog een warme choco te drinken.s’Avonds zetten we heerlijk de kachel aan.Helaas geen TV vannavond,dus vroeg naar bed.
Na een lange nacht scheen de zon al vroeg naar binnen.Het beloofde een mooie dag te worden met af en toe een bui.Rond half 10 verlieten we de woonwagencamping en liepen buurtschap "den Hool"uit.
We staken de rijksweg Hoogeveen-Klazienaveen via een viaduct over.Boven op het viaduct habben we een prachtig uitzicht rondom.
Onder ons racden de vele automobilisten.Wat een verschil.
Onder ons de hectiek van de dag.Op het viaduct twee wandelaars die genoten van de ultieme rust en weidsheid.Dit is pas genieten.Ook dit is Nederland maar doet niet Drents aan.Al spoedig kwamen we bij het Ermerzand.Bij het dorpje Erm stond een bord met de Pieterpadroute, leuk om een foto van te maken.Als snel wandelden we het dorpje Sleen binnen.We zochten een bakker waar we ons zelf heerlijk verwenden.Op de brink eindigde deze etappe.
Pieterpad_etappe_67_025_2Dscf3113Dscf2986Pieterpad_etappe_67_123

Geen opmerkingen:

Een reactie posten