Het Pieterpad

Het Pieterpad is met 490 km het langste Lange-Afstands-Wandelroute(LAW) van Nederland. Het pad begint in Pieterburen in Noord-Groningen en eindigt op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. In oktober 2006 zijn wij (Tabitha en Nellie) begonnen met de eerste 2 etappes en we hebben de smaak goed te pakken.

zaterdag 3 januari 2009

Etappe 12 Holten -Laren 15 km

Ppad_037Holten-Laren 15km

 Om kwart voor 9 stond er een uitgebreid ontbijt te wachten met warme ham/kaas croissants uit de oven.Sanne en Julia smulde van al het lekkers geserveerd op mooi kippenservies!
Dscf9820_2Kwart voor 10 vertrokken we na de warme bakker te hebben bezocht en ons goed te hebben aangekleed voor de tocht naar Laren.De temperatuur lag ver onder de 0 graden.Ppad_070
Door de vorst lag er overal een laagje sneeuw op wat alles nog mooier maakte.We lieten Holten achter ons en het eerste dat opviel is dat aan het glooiende landschap van de Sallandse Heuvelrug nu heel snel een einde kwam.Het landschap bestond uit een mix van akkers en weide met af en toe loofbos.We genoten zichtbaar van de prachtige omgeving en alles ademde RUST!Halverwege kwamen we uit bij de Schipbeek.Een beek met strakke oevers die aan weerszijden vergezeld werden met een imposante beukenlaan.Daarna liepen we het buurtschap Drost in en liepen over  een boerenerf waar een boer een vakkundig uitgestalde snoepkraam had staan waar je alles kon kopen.
We bleken inmiddels de provinciegrens te zijn gepasseerd en waren in Gelderland aangekomen.Even later passeerden we kasteel Verwolde.Hier moest ergens de dikste eik van Nederland staan met een stamomvang van ruim 7,5 meter!! We moesten gelijk aan het liedje denken:‘Ik heb een tante en een oom,die wonen in een eikenboom,een eikenboom in Laren’.          
We schieten nog wat foto’s van prachtige boerderijen en landhuizen in de sneeuw en komen aan in het plaatje Laren waar om half 3 de bus vertrekt richting Deventer.Hier shoppen we nog een klein uurtje om vervolgens de trein van kwart over 4 te nemen richting Rotterdam.We kijken terug op 2 prachtige dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten