Het Pieterpad

Het Pieterpad is met 490 km het langste Lange-Afstands-Wandelroute(LAW) van Nederland. Het pad begint in Pieterburen in Noord-Groningen en eindigt op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. In oktober 2006 zijn wij (Tabitha en Nellie) begonnen met de eerste 2 etappes en we hebben de smaak goed te pakken.

vrijdag 18 mei 2007

Etappe 4 Zuidlaren-Rolde 16km

Zuidlaren – Rolde 16km

Rond de klok van 7 uur werden we gewekt door de vogels in de tuin.Tussendoor hoorde we het zachte tikken van de regen.Na een heerlijke douche werden we om 8.15 aan het ontbijt verwacht.Door het thuisfront werden we op de hoogte gehouden over het weer via buienradar. Na het eten namen we afscheid van fam vd Sluis en vertrokken richting Rolde.Al snel moesten we toch onze poncho’s gebruiken. Eerst door Zuid-Laren,bekend om zijn paardenmarkt.We verlieten Zuid-Laren via het terrein van psychiatrische kliniek Dennenoord,welke trouwens prachtig gelegen is .Al snel staken we via een supersmal bruggetje de Drentse Aa over. Het landschap veranderde in heide-achtig gebied.Gelukkig begon het alweer wat droger te worden en de zon probeerde er doorheen te breken.Bij het Balloerveld aangekomen begon het weer te regenen en konden heerlijk schuilen bij een frietkraam.Met poncho en pet liepen we het Balloerveld op,een heideveld waar zo hier en daar wat bomen staan.We staken dwars over en wanneer we het einde bereikten zagen we de toren van Rolde al liggen en enige tijd later liepen we Rolde zelf binnen met het standbeeld van "Bartje"aan onze linkerhand.Al snel vonden we ons boederijtje het "Veldhoes".Hartverwarmend werden we verwelkomd en mochten we "ons" knusse huisje bekijken.We gingen nog even het dorp Rolde verkennen en al snel kwamen we bij de kerk.Deze 15e eeuwse kerk had vroeger een belangrijke functie,er werd nl recht gesproken.

De kerk was nu open en we liepen naar binnen,maakte foto’s van de schitterende glas in lood ramen.De akoestiek was erg mooi en Tabitha stelde voor om wat te zingen in het koor van de kerk.Het klonk erg mooi.Na een kwartier hoorde we wat gerommel aan de deur en even leek het er op of de deur op slot ging.Plotseling ging aan de zijkant van de kerk de deur open en verscheen de koster in de deuropening.Zouden ze op het geluid zijn afgekomen??We schreven wat in het gastenboek en vertrokken naar de Chinees voor een lopend buffet om onze hongerige magen te vullen.


Daarna besloten we om even bij de hunebedden te gaan kijken die achter de kerk lagen en verwonderde ons er over hoe ze vroeger de stenen op elkaar gekregen hebben.We genoten we van de ondergaande zon en de prachtige luchten.Moe maar voldaan liepen we weer terug naar ons boerderijtje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten