Het Pieterpad

Het Pieterpad is met 490 km het langste Lange-Afstands-Wandelroute(LAW) van Nederland. Het pad begint in Pieterburen in Noord-Groningen en eindigt op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. In oktober 2006 zijn wij (Tabitha en Nellie) begonnen met de eerste 2 etappes en we hebben de smaak goed te pakken.

zaterdag 5 januari 2008

Etappe 9 Hardenberg Ommen 22 km

Hardenberg – Ommen 22 km

 Na een heerlijke overnachting in het Klepperhuus staat er een uitgebreid ontbijt te wachten.s’Nachts heeft het hard geregend en de weersvoorspelling is onzeker.
 Maar na dit heerlijke ontbijt vertrekken we met goede moed richting Ommen.Bepakt met rugzak en regenjas worden we hartelijk uitgezwaaid door de gastvrouw en we zetten de pas er goed in.
Buiten de bebouwde kom van Hardenberg lopen we door een open landschap.
Er staat wat wind en inmiddels is het droog geworden.Rheeze is de eerste buurtschap van vandaag,een klein openlucht museum van oude boerderijen rondom de Rheezebrink.Heel typisch is het gevlochten riet aan de zijkanten van de boerderijen.
Na Rheeze loopt het pad al vrij snel naar de bossen van het Diffelerveld.
In deze bossen staan we plotseling oog in oog met de boerderij die op de voorkant staat van het eerste deel van het Pieterpadboek.Natuurlijk leggen we dit even vast op de foto!!
Ook de blaren worden direct onder handen genomen. Na de bossen loopt het pad naar de Vecht waar we over de stuw lopen naar het buurtschap "Junne".Bij de bekende vistrap pauzeren we even om van het uitzicht te genieten.Toch altijd weer imposant dat stromende water.
We laten de weilanden achter ons en slaan een bospad in.Een fraai slingerend bospad vormt de   route.Het laaste stuk is langs een drukke verkeersweg.
Langzaam maar zeker zijn we al aardig moe geworden en we zijn blij als we in de verte station Ommen zien liggen.Om kwart voor 4 nemen we het boemeltje naar Zwolle.
Hier stappen we over op de intercity naar Rotterdam Alexander terugkijkend op 2 heerlijke wandeldagen met z’n vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten