Het Pieterpad

Het Pieterpad is met 490 km het langste Lange-Afstands-Wandelroute(LAW) van Nederland. Het pad begint in Pieterburen in Noord-Groningen en eindigt op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. In oktober 2006 zijn wij (Tabitha en Nellie) begonnen met de eerste 2 etappes en we hebben de smaak goed te pakken.

dinsdag 11 juni 2013

Etappe 24: Montfort- Echt 2km.....

Zaterdag 8 juni 2013: Montfort………..Echt! 

Wat is een goed bed toch heerlijk. Uitgerust springen we ons bed uit. We hebben er zin in.
Het Pelgrimshuis
Heerlijk met Huug en Anna aan het goed verzorgde ontbijt aan een met zorg gedekte tafel. De tuindeuren staan wijd open en een zacht muziekje klinkt. Het Pelgrimshuis is eigenlijk een plekje waar je langer zou willen blijven. De eigenaars zijn zulke vriendelijke mensen. Toch nemen we afscheid van Huug en Anna en zwaaien de eigenaars ons samen uit. Op richting Montfort.  Net zoals voorgaande dagen begint weer die zeurende pijn in mijn rechterbeen. Lastig om tegen Nel te zeggen. Ik sjok door en heb weinig oog voor de omgeving. Zo veel ik kan praten zo stil ben ik nu. We moeten vandaag nog een heel eind. Misschien loop ik er vandaag weer doorheen.

Hoeveel moed ik mezelf probeer in te praten mijn been werkt niet mee. De lange beukenlaan bied wat verkoeling maar er is nergens een bankje te zien. Ik zie een meneer in zijn tuin aan het werk en op zijn strak gemaaid gazon staat een houten tuinset. Ik zet me over mijn schaamte heen en vraag met een benepen stemmetje of ik alsjeblieft even mag zitten. De man nodigt ons hartelijk uit en hij vraagt gelijk wat we willen drinken. We ontmoeten alleen maar vriendelijk behulpzame mensen. Niks geen stugge Limburgers.


Ruïne van Montfort
Ik probeer het weg te lachen maar door pijn en een beetje frustratie biggelen de tranen even later over mijn wangen. Nel zegt dat we kunnen stoppen. Het moet leuk blijven maar gelijk opgeven….soms ben ik een eigenwijs en trots mens. De man vraagt of hij de huisarts moet bellen..de huisarts… ik verslik me bijna in mijn koffie. Ik bel Onno van de Rozenburcht maar. Ik vertel hem wat ik voel en waar de pijn zit. Kijken of het gaat is zijn advies maar niet over mijn grens gaan! De bewoner brengt een zak ijs en ik knoop het vast met een T-shirt om mijn been. Hij wil ons naar de trein brengen. Ik heb inmiddels totaal geen gevoel aan de buitenkant van mijn been maar de pijn is minder dus toch proberen maar. Als het straks echt niet gaat nemen we de bus…over 7 km. Ik bewonder Nel voor haar begrip en haar geduld. Ik loop voor Nel uit en zo’n 2 km gaat dat aardig. Bij het eerste bankje wil ik niet gelijk gaan zitten. En op de volgende zitten twee Polen aan het bier…en om daar nu in een stil bos naast te gaan zitten is geen slim idee. Even later plof ik toch maar onder een eikenboom neer. Ik lig in allerlei rare houdingen. Nel zegt niks en knijpt hem… wat nu…. Opeens komt er een oudere meneer met twee hondjes als een soort reddende engel uit het bos. Ik ben niet langer eigenwijs en we grijpen de kans  als hij aanbied dat hij ons naar de trein wil brengen.

Dan lopen we het gemiste stuk de volgende keer maar. Nel maakt er geen punt van dan moet ik dat ook maar niet doen. We maken plannen voor een alternatief en ik ben blij dat Nel zo snel kan schakelen en zeer flexibel is. We kunnen er ook wel weer om lachen. De oudere meneer geeft ons een hele rijtoer. Hier is hij geboren daar woonde zijn vrouw, hij zit vol Limburgse verhalen en soms verstaan we er geen biet van. Het maakt ons niet uit. We zijn hem heel dankbaar en nemen in Echt de trein naar Roermond. Nadat we koffie met een heerlijke vlaai hebben gegeten gaat Nellie voor Limburgse vlaaien naar de bakker.Ik vermaak me wel en bestel nog een ice tea. Nel is nog niet goed en wel weg als er opeens iemand op straat neervalt. Allerlei mensen komen in actie. Een mevrouw haalt gelijk AED en niet veel later gaan ze reanimeren. De ambulance komt vrij snel. Voortdurend zie ik de hulpverleners vlak voor mijn neus reanimeren. De tijd tikt door. Na een half uur stoppen ze. Het ziet er niet goed uit. Inmiddels is Nellie terug en ik vertel haar wat er is gebeurd. Het geeft een heel machteloos gevoel om zo iemand voor je ogen te zien overlijden. De echtgenote en kinderen van onze leeftijd staan er hartverscheurend bij te huilen. Zo ga je samen een dag op stap en zo plotsklaps is je tijd hier op aarde om. Het zet je wel stil. De ambulance rijd weg en de agenten staan er verslagen bij. De mevrouw van de NS die hielp reanimeren loopt met een emmertje sop om de grote plas bloed weg te vegen. We maken even een praatje het moet voor haar ook heel heftig zijn. Stilletjes reizen we terug richting Rotterdam. Als we terugkijken op de afgelopen dagen voelen we ons extra gezegend. We zijn heel blij om man en kids weer te zien. Bij Leander en Nellie eten we nog heerlijk Chinees. Arie is ook van de partij.We zetten de foto’s op de computer en kijken met een dankbaar en blij gevoel terug op drie mooie zonnige en bewogen dagen met veel bijzondere ontmoetingen en hulp op het juiste moment.
Aspergevelden
 
Tuin bij het Pelgrimshuis

4 opmerkingen:

 1. hoi Tabitha en Nellie, al lopende het PP, op zoek naar verhalen, kwam ik ook jullie verhaal tegen. Nu 2 1/2 jaar geleden. Verhalen over het geloof, mensen, vlinders en polen.
  Jullie tocht eindigt abrupt en ook ongepland... 50 km van de sint pietersberg.

  er komen vragen...
  hopenlijk alles goed met jullie...
  en kunnen jullie de laatste etappes nog lopen

  gr JOhn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo ben Nathan Davidson een zakenman die kon leven in te blazen zijn stervende bedrijf door de hulp van een Godsent geldschieter bekend als Jason Raymond de CEO van financiering cirkel INC. Am resident op 1542 Main St, Buffalo, NY... Goed bent u probeert te starten van een bedrijf vestigen uw schuld, het uitbreiden van uw bestaande één, moet geld voor de aankoop van leveringen. Zijn u geweest having werkstuk pogingen om een goede Credit Facility, ik wil dat je om te weten dat financiering cirkel Inc de juiste plaats is voor u om op te lossen al uw financiële probleem omdat ben een levende getuigenis en ik kan niet dit bij mezelf gewoon blijven wanneer anderen op zoek bent naar een manier om financieel worden opgeheven... Ik wil u allen dit Godsent geldschieter met de details zoals in andere deelgenoot van deze geweldige kans E-mail contact opnemen met: fundingcircleplc@gmail.com of bel/tekst +14067326622

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Good-day, I'm Josef Lewis. A reputable, legitimate & accredited lender. We give out loan of all kinds in a very fast and easy way, Personal Loan, Car Loan, Home Loan, Student Loan, Business Loan, Inventor loan, Debt Consolidation. etc

  Get approved for a business or personal loans today and get funds within same week of application. These personal loans can be approved regardless of your credit and there are lots of happy customers to back up this claim. But you won’t only get the personal loan you need; you will get the cheapest one. This is our promise: We guarantee The lowest rate for all loans with free collateral benefits.

  We strive to leave a positive lasting impression by exceeding the expectations of my customers in everything I do. Our goal is to treat you with dignity and respect while providing the highest quality service in a timely manner. No social security Number required and no credit check required, 100% Guaranteed. Kindly respond immediately using the details below if interested in a loan and be free of scams..

  Email: progresiveloan@yahoo.com
  Call/Text +1(603) 786-7565 thanks  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com


  BeantwoordenVerwijderen